HTML

Új élet Norvégiában

Azoknak ajánlom ezeket a sorokat, akik hozzánk hasonlóan Norvégiában kezdenének új életet, de csak magukra számíthatnak.

Friss topikok

  • Berszán Péter: Èn is kèszűlődöm kifele! (2015.08.08. 16:25) A nagy kaland folytatódik...
  • Lilike4: Én is ezt a módszert írtam le a kezdetekhez,ha valaki egyedül tanul, de ma már látjuk a párommal,... (2015.05.04. 22:25) Álláskeresés a kezdetektől...
  • Safyela: Egy évvel ezelőtt ugyanitt álltam én is. A kezdő tapasztalatok hasonlóak, mint Neked. De sajnos be... (2014.05.25. 18:38) Szállás keresése

Címkék

A megérkezés

2014.05.25. 22:21 Lilike4

A repülő május 7-én du. indult, s csupán 2,5 óra eseménytelen repülés után elkezdett ereszkedni.

A felhők alól kibukkanva rögtön kettős élményben lehet részünk. Elsőre kis pirosra festett oldalú faházakat  pillanthatunk meg, elszórtan a nagy zöld területeken, de elnézve a központ felé, mindenhol toronydaruk emelkednek a magasba. Ez is jelzi, hogy micsoda ütemben fejlődik ez az ország, nő a népessége a bevándorlóknak és a sok gyereknek köszönhetően.

A gép simán landolt  a Gardermoen reptéren. Szinte minden nagyvárosnak van reptere, de ez az egyetlen, ahova átszállás nélkül el lehet jutni Budapestről.

Mivel a szállásadója megkérte, hogy  vegyen neki vámmentesen cigit és konyakot, így kifelé menet párom bevásárolt. Nem is lehet eltéveszteni, hiszen ezen a bolton keresztül lehet a repteret elhagyni. Itt szeretném megjegyezni, hogy a cigaretta kint méreg drága, vagyis akinek ez gond, az jobb ha még itthon leszokik róla.! :)

Pl. amit a párom vett, ( középkategóriás ) annak az ára a boltban 110 Kr. / doboz, vagyis durván 4.400 Ft. / doboz. Ugye nem is drága itthon?

Hogyan is tudunk bejutni a reptérről a belvárosba? Még itthon kikerestük a lehetőségeket, megterveztük a szálláshoz vezető legrövidebb és legkedvezőbb árú közlekedési eszközöket.

A választásunk az NSB-re esett, ami egy aránylag gyors vonat, hiszen 35 perc alatt beér az oslói központi pályaudvarra.

Párom udvariasan elhárította a jegyárus ajánlatát, hogy menjen az expresszel, ( Flytoget ) ami csak 20 percet megy, de ezzel szembe 150  koronába kerül az NSB 90 koronás árával.

A tömegközlekedési eszközökre  ( lehet busz, metró, vagy villamos ) 1 órára lehet venni 1 db jegyet, ennek az ára 30 Kr.

Felszálláskor kell érvényesíteni! Bármelyik ajtónál fel lehet szállni - nem csak az elsőn - A nagy csomagok, babakocsi, bicikli felvitele sem okoz gondot, vannak rugós,  felhajló ülések, ahova az előbb említett dolgokat tehetjük.

Fontos! Jegyet venni különböző büfékben lehet , ezeken a helyeken újságot, üdítőt és gyors kajákat is árulnak, sőt a telefonkártyát is - de ez egy másik történet lesz - . Nagyobb metró állomásokon jegyautomata is van.

A tömegközlekedés Oslóban nagyon utasbarát, behálózza az egész várost, s a tájékoztató táblák is jól használhatók. Azért érdemes  venni egy várostérképet, később is nagy hasznát vehetjük még!

A még itthonról kinézett 30 -as számú busz megy az " Anker Apartment "-házhoz, így párom a 20 kg.-os és a 10 kg.-os csomagokkal felpakolva célba vette a még itthon lefoglalt szállást, megkezdve ezzel a kinti életet.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norvegiabanelni.blog.hu/api/trackback/id/tr506209822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása